top of page
Sök
  • Skribentens bildstalljaz

Låt 2021 bli ett bra år på alla plan!

Jag lovade att bli bättre på att blogga när jag skrev senast, men jag har haft nog med att överleva regn, mörker och lera så inspirationen har inte riktigt infunnit sig. Nu ser det ut som prognosen lovar lite snö framöver och det vore väldigt skönt, inte minst för att hästarna blir rena.

Det är märkligt att jag under de torksomrar vi har haft tror att det aldrig någonsin ska regna igen och nu har man svårt att tro att det någonsin ska torka upp igen.

Hästarna har börjat med ovanan att inte komma upp till stallet på kvällarna utan jag får vada fram i leran för att hämta dem...

Det har varit nyår och alla hästar har fyllt år! Lilla Nevada som blev 6 månader dagen innan nyårsafton kallas genast 1-åring :). Äldst på gården är Zoega med sina 15 år.

3-åringen har åkt på utbildning. Förhoppningsvis blir det unghästtest i vår och sedan ska hon semineras.


Det var en annorlunda nyårsafton denna gång. Vi firade ensamma utan de vänner vi firat med i många år. Vi får ta igen det senare när Covid är över. Det var tur att vi var hemma för det har väl aldrig varit så mycket fyrverkerier som detta nyår. Här brukar man bara höra raketer på håll och hästarna brukar inte bry sig så mycket. I år var det mycket och nära. Framförallt Nautica var skräckslagen och mycket stressad. Hon fick lugnande, men var redan så uppe i varva att det inte hjälpte. På morgonen sprang hon över mig på väg ut och även kvällen efter fick hon lugnande innan det verkade släppa. Nu är hon lugn igen. Jag har skrivit på den lista som cirkulerar på Facebook där man uppmanar till förbud för raketer. Det räcker med ngt arrangerat i samhällena och då bara precis vid 12-slaget. Alla organisationer som har med djur och natur att göra borde kunna samverka i detta, för att inte tala om polis och räddningstjänst i övrigt.

Det hände fler hästrelaterade saker 2020. Bland annat fick Jambalaya sitt Elit postumt. Det känns stort att ha fött upp ett elitsto! Det var tack vare Jagger JAZ (e.Zuidenwind), som fick diplom även som 4-åring och därmed ett extra poäng.

Även Jaras äldsta avkomma Jura JAZ (e.Skovens Rafael) fick diplom på unghästtest.

Av de fem fölen är fyra sålda, alla till entusiastiska och härliga köpare. Jaguar och ev Jivina ska flytta under våren, medan Jubilee och Nevada (som är sålda tillsammans) ska bo kvar här i ca 2 år. Zvea (e.Suarez) stannar här som mamma Zoegas back-up.

Dagarna är så korta så här års och jag försöker göra allt utearbete medan det är ljust. Vi går även en sväng med hundarna medan det är dagsljus. De älskar att vara ute. Här är en bild över "vår" sjö Flaken. Vi äger en del av den, bland annat finns några fina badberg på vår mark.

Familjen har fått ett nytillskott i form av kattungen Stina. Det är den sötaste och mest galna kattunge man kan tänka sig. Hundarna ville först äta henne, men efter bara några dagar var de kompisar och nu är de nästan rädda för henne när hon attackerar och smyger på dem.

Ja, vi får väl se när jag bloggar nästa gång. Avslutar med bilder på de andra 1-åringarna och de två kalvarna. Undrar om även kalvar fyller år på nyårsaftonen?


167 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page