top of page
Sök
  • Skribentens bildstalljaz

Jul och fortsatt grått, blött och lerigt

Då har julafton och juldagen passerat och vädret fortsätter att bjuda på regn, mörker (fast vi har passerat vintersolståndet och är på väg mot ljusare tider) och LERA. Allt är blött och fuktigt och jag som avskyr när det luktar om boxar/bäddar får slita mycket samt att det går åt mängder med strö.

Hästarna är sådär nöjda med fodret och det kastas ut en hel del som bara trampas ner i leran. Jag har köpt in lite foder att komplettera med, ffa i stallet så jag slipper bära ut det mycket av kvällsmaten till kossornas bädd dagen efter.

Hästarna mår bra även om några av och till är lösa i magen. Det beror med största sannolikhet på att de går och äter gammalt sunkigt gräs och får med sig en massa gegga och annat snusk. Fölen har fått andra vaccinationssprutan och jag min idiot missade att det var ändrade tider mellan 1:an och 2:an och översked det med ett par dagar så jag måste göra om det för att få grunden gjord på dom. Nirvana har fått sin årliga spruta och det är skönt då hon blir ganska upprörd för både avmaskning och vaccination. Jag hade oroat mig en hel del för det och så märkte hon inte ens när det stack till.

De yngre håller humöret upp genom lite bus emellanåt.

När det regnar måste alla J-hästar rulla sig omgående när de kommer in. Join är expert på att rulla fast sig fast han bor i en stor fölningsbox. Han kommer loss efter en stund, men man undrar ju vad det ska vara bra för.

Zegra är mer stillsam i boxen, men är å andra sidan en riktig skitgris.


52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page