top of page
Sök
  • Skribentens bildstalljaz

Föreberedelser för vintern


Niagara JAZ & Zegra JAZ tar en liten lur i hagen

Jag har tänkt att gräva fram vatten till mina hagar, men det har inte blivit av och nu är det snart vinter igen. Jag har uppvärmda baljor i hagarna och investerade precis i en ny större. Förra året köpte jag dessutom en slang med uppvärmningsfunktion, men kopplade aldrig in den. Den var inte mer än 15 meter och nu köpte jag en till likadan som man kan koppla ihop med den första och då kommer den att räcka ända fram. Det underlättar att slippa bära vatten och dra ut och in en vattenslang.

Vi satte upp kossornas tält förra helgen och idag ska det bli klart med strö och staket så de kan få tillträde till det. Det är ett garagetält på 6x3,6 meter så de kommer ha gott om plats i jämförelse med sitt gamla. Det stod pall både hästar, kor och väder tills ardennern kliade sig på det :).


Zoega hade väldigt ont i sin högra framhov förra helgen och fick hjälp av hovslagaren. Hon hade fått in grus och småsten som packat upp i hörnstödet. Hon har gått med gips och ett stort paket med presenningsväv och silvertejp hela veckan, men har idag fått på en vanlig boots (heter det boots när det är en?). Med lite hjälp av en tång kunde jag dra på den, för den var aningens liten. Hoppas jag kan få av den sedan...


Det har varit strålande väder = perfekt fotoväder i veckan, men igår när jag var ledig och skulle fota så var det mulet och trist.

Förra veckan dräktighetsundersöktes stona och de är fortsatt dräktiga. Fölen fick sina första vaccinationer också. Join blir6,5 månad om några dagar och Zegra blir 6 månader i veckan.


Join JAZ e.Springbank II VH-Tailormade Temptation

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page