top of page
Sök
  • Skribentens bildstalljaz

Det går åt rätt håll med ljuset!

Nu syns det att dagarna blir längre och det är inte kolsvart när jag åker hem från jobbet.

Jag har fyllt jämnt (otroligt) och det har varit en massa firande. Jag har blivit överraskad av både familj, vänner, kollegor på både kommunen och Agria, arbetsgivare för att inte tala om alla hälsningar på sociala medier. Jag har fått så fina presenter/upplevelser och här är en av dem, en tavla målad av KladdByM. Den är inspirerad av ett av mina egna foton och jag har har fått den av min mor. Jag älskar den! Hästen i guld i mitten är Jambalaya, som så hastigt dog i somras <3.

I övrigt känns vintern som en lååååång transportsträcka mot våren och med den alla fölningar, betäckningar och långa dagar med ljusa kvällar. Det är 5 hästar att mocka till samt att jag har 4 på lösdrift (som jag också mockar dagligen för att hålla efter).

Nu har det dock varit bra väder i ett par veckor så mina hagar har faktiskt torkat upp hjälpligt.


I veckan var hovslagaren här och skodde om Nuit samt verkade de andra. Alla uppförde sig väldigt bra och fölen är små stjärnor. Små och små förresten, bägge har passerat maxade ponnymåttet för ett tag sedan. Join ser större ut eftersom han är längre i både hals och kropp medan Zegra är högre i manken.Jalusi och Jara, som är först ut börjar bli runda om magen och har gått in i högdräktighet. Jag funderar mycket på hingstar och väntar spänt på vilka nya hingstar som blir möjliga att använda i år. Det kanske blir sista försöket för Nuit. Hon börjar bli gammal och jag är rädd att ha för gamla ston som ska föla efter det som hände med Jarrah. De har sämre värkarbete och fysik, samtidigt som vi avlar på så långbenta typer nu att det är lätt att benen hamnar galet om inte kroppen gör sitt...

Nautica har fått sitt första blup och fick så pass högt att hon får 3 stjärnor. Jätteroligt eftersom hon dessutom ska vara avelssto med tanke på sin gamla skada. Så här såg hon ut när hon var föl och nu är hon själv dräktig med sitt första föl.
37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page