top of page
Sök
  • Skribentens bildstalljaz

Deprimerande mörker, regn och lera

Igår var det årets absolut tråkigaste och mörkaste dag ett till vädret, men på eftermiddagen hade vi prisutdelning i SWB Norra Kalmar och den lista på pristagare vi hade kan lysa upp vilket mörker som helst. Herrejösses, vad många fina hästar och prestationer vår lilla lilla förening kan stoltsera med. Vi hade slagit ihop 2018 och 2019 och höll till i Gamleby i en fantastisk lokal som heter Stenhuggeriet, åt god mat från Byfiket och lyssnade till Gustaf Johansson.

Jag fick pris för att Nuit Blanche blivit elitpremierad och för hennes döttrar Niagara JAZ och Nautica JAZ som båda fått gångartsdiplom som 4- resp 3-åring (bägge visade av Nina Lilja) samt "minstingen Nirvana JAZ som var högst bedömda gångartsföl 2018. Även Jagger JAZ fick pris för gångartsdiplom och så fick Join JAZ "pris" för sin uttagning till elitauktionen.


I övrigt är det segt att komma hem och mocka när det är mörkt, men jag har bara 3 vuxna och 2 föl inne nattetid så det är inte å mkt egentligen. Jill, Jalusi, Nautica och Nirvana bor på logen, men jag mockar även där och så kommer de in vid insläpp och äter lite kraft med mineraler och då brukar de få ett par timmar inne för enskild vila innan de går ut igen. De nyttjar sina stora ligghallar och förfogar över ca 85 kvadrat på 4 hästar.

Idag har jag hämtat halm och vi har kunnat stuva in det i uteboxarna som inte används längre.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page