top of page
nautica8_edited.jpg

Nautica JAZ (45)

Deodoro-Don Schufro

F.2016

gångartsdiplom, selektionssto med ***

Fri från WFFS

Om Nautica JAZ:

Mor Nuit Blanche har diplom och är elitpremierad, mormodern Norea var Elitpremierad, mormorsmor Nirosa hade diplom och var Elitpremierad, mormorsmormor Nicette och hennes mor Nimpia hade båda diplom och var A-premierade, så det är en duglig stofamilj som ligger bakom.

Brodern Amorex är godkänd i USA

Fadern Deodoro är en son till världsstjärnan Damon Hill. Även Deodoros möderne är riktigt bra och han har bla två godkända helbröder och ytterligare en bror som har placeringar i svår dressyr. Morfader till Deodoro är den legendariske fullblodshingsten Lauries Crusador**.

Nautica visades på mönstring och fick mkt fina gångartsbetyg och totalt 84%, (8- 8,5 8,5 9 -8,5)

I september 2017 drabbades Nautica av en allvarlig fraktur i vänster armbåge. Jag ville absolut försöka rädda henne och man enades om att spontan läkning var det bästa eftersom det kan vara svårt att skruva i ett växande skelett. Hon stod på box i 10 veckor och gick sedan med sin mamma i en enskild mindre hage i ytterligare några veckor. Hon verkade inte ha ont alls under denna tid och ser nu ut att ha klarat det bra även om hon kanske aldrig blir ridhäst.

I maj 2019 visades Nautica JAZ på unghästtest och fick gångartsdiplom! Ett diplom som känns som högsta vinsten med tanke på hennes tidigare skada där det var mkt oklart om det skulle gå att göra ett ridprov. Hon har sedan seminerats med Törveslättens Sylvester 2 gånger utan resultat. I skrivande stund är hon seminerad en tredje gång med Suarez.

Avkommor:

2020 Nevada JAZ e.Suarez

2021 Navarra JAZ LVST e.Benefit

"Nautica är en underbar häst på alla sätt. Jag kan inte se mig mätt på henne och tycker att hon är ett bland mina finaste hästar någonsin."

nautica stamtavla.jpg
deodoro1_edited.jpg

Deodoro 1279

bottom of page