top of page
zelica1.jpg
zelica5.jpg

Zelica JAZ F2
Majestic Taonga-Figaro R

F.2021-05-26, sto, svart

Fri från WFFS

Information om Zelica JAZ:

Zelicas mor Zoega är Zoyas dotter som vi behöll när Zoya såldes till Milla. Hon kommer ur ett mycket bra och välmeriterat möderne, den kända Spindafamiljen F2. Mormor, diplomstoet Zavannah, var Östergötlands bästa tre-års sto och 6:a i riksfinalen. Mormors mor Zaida 11660 är diplom & elit-sto, helsyster till  OS-hingsten Zorn 863 och har bla. lämnat åtta elit-ston. Därefter är det ytterligare sex generationer diplomston och dom flesta är även elit-premierade

Majestic Taonga utsågs till premiehingst i KWPN 2020. Därefter godkändes han i DVH och gjorde sedan ett mycket bra 14-dagarsprov i Danmark. Han belönades bl a med 8,5 för skritt och trav.

Majestic Taonga kommer ur ett fantastiskt möderne. Modern Jamsession Taonga var tvåa i Pavo Cup som 4-åring 2016 och var bästa sto. Hon har dessutom gjort ett strålande IBOP-test där hon fick hela 87 poäng med bl a 9 för skritt och galopp.

Fadern Glock’s Toto Jr är en av hollands mest intressanta unghingstar både för avel och sport. Ur sin första årgång fick han 6 godkända söner, ur den andra årgången blev det 7 st och i år har 8 söner godkänts.  Glock’s Toto Jr tävlas av Hans-Peter Minderhoud och segrade bl a i Pavo Cup som 5-åring 2016. Han vann sitt bruksprov i KWPN med 86 poäng och tränas nu mot start i Grand Prix.

Majestic Taonga ingår numera i Isabell Werths stall.

Zelica är såld till Camilla Wiberg.

zoega stamtavla.jpg
bottom of page