top of page
jadejaz (2).jpeg

Jade JAZ 
Majestic Taonga- Luxus CML

F. 210518, brun

Fri från WFFS

Information om Jade JAZ:

Jill JAZ visades som 3-åring där hon fick gångartsdiplom och deltog sedan i 3-årschampionatet på Flyinge.

Hon visade prov på mkt bra ridbarhet och har ett mycket stabilt och vänligt temperament.

Jills mamma Jambalaya hade diplom som hopphäst på kvalitetsbedömning och höjdes till A under 2019. Hon har förärvningspoäng för elit, men saknar en avkomma med 5 poäng.

Såväl mormorsmorJarrah som mormorsmormor Jill var elitston, båda med mycket höga förärvningspoäng. Tillsammans lämnade de avkommor med placering i svår klass inom samtliga discipliner.

Jarrah var mor till Jackaroo 1095, som bl a segrade i Breeders som , 6-åring, var bästa svenskfödda häst i Falsterbo som 7-åring och godkändes på prestation.

Majestic Taonga utsågs till premiehingst i KWPN 2020. Därefter godkändes han i DVH och gjorde sedan ett mycket bra 14-dagarsprov i Danmark. Han belönades bl a med 8,5 för skritt och trav.

Majestic Taonga kommer ur ett fantastiskt möderne. Modern Jamsession Taonga var tvåa i Pavo Cup som 4-åring 2016 och var bästa sto. Hon har dessutom gjort ett strålande IBOP-test där hon fick hela 87 poäng med bl a 9 för skritt och galopp.

Fadern Glock’s Toto Jr är en av hollands mest intressanta unghingstar både för avel och sport. Ur sin första årgång fick han 6 godkända söner, ur den andra årgången blev det 7 st och i år har 8 söner godkänts.  Glock’s Toto Jr tävlas av Hans-Peter Minderhoud och segrade bl a i Pavo Cup som 5-åring 2016. Han vann sitt bruksprov i KWPN med 86 poäng och tränas nu mot start i Grand Prix.

jadestam.JPG
Majestic Taonga 4.jpg
bottom of page